We zijn trots op
Birkenstockshop.nl

Birkenstockshop.nl

De klant

Birkenstockshop.nl is de webshop van de Birkenstockstores in Nederland. Birkenstockstore is het enige officiële verkoopkanaal van de Birkenstock sandalen en heeft vier vestigingen in Nederland: Alkmaar, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De Birkenstockshop.nl heeft een zeer uitgebreid assortiment aan (teen)slippers, sandalen en sloffen voor volwassenen en kinderen.

De uitdaging

In 2015 kwam de Birkenstockshop.nl met het verzoek om meer verkopen de genereren uit AdWords. Het rendement van de AdWords campagnes moest omhoog, omdat het hoogseizoen voor de klant voor de deur stond. Birkenstocks zijn een echt seizoensproduct. Budget voor AdWords was minder relevant,  zolang het rendement maar goed was.

AdWords bezoeken+350%
Kosten per order-70%

Onze oplossingen

Wij zijn als eerste aan de slag gegaan met de opbouw van nieuwe search campagnes. Hierbij is de focus komen te liggen op specifieke producten en types. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met shopping campagnes, met diezelfde focus.

Daarnaast zijn wij ook bezig geweest met het uitvoeren van SEO werkzaamheden, die vooral betrekking hebben gehad op de nieuwe website van de Birkenstockshop.nl. Denk hierbij aan advies over technische actiepunten, interne linking, tittle tags en meta-descriptions, content en het verbeteren van de menu structuur.

Resultaten

Het rendement van AdWords is flink verbeterd. De kosten zijn dan wel gestegen, maar de opbrengsten zijn nog harder gestegen. Ook is het aantal sessies en de opbrengsten uit het organische verkeer zijn gestegen. We zijn dan ook trots dat we hebben mogen bijdragen aan de volgende resultaten:

  • Ruim 350% méér bezoeken uit Google AdWords
  • En dat tegen -70% in kosten per transactie
  • Naast flinke maximalisatie +15% ROI van Google AdWords campagnes

 

Wil je ook betere resultaten?

Ben je benieuwd of er ook voor jou betere resultaten te behalen zijn online? Wij maken graag een vrijblijvende Online Marketing Scan en adviseren concreet over kansen en bedreigingen en wat wij voor jou kunnen betekenen!

Ja, dit wil ik!