RVS deurklink
Oplossen van dubbele H1 headings goed voor SEO

Decodeurbeslag

Hoe Decodeurbeslag.nl beter vindbaar werd in de organische zoekresultaten

Voor Decodeurbeslag.nl zijn we aan de slag gegaan om dubbele H1 tags uniek te maken. Met behulp van een website crawl met Screaming Frog kregen we inzicht in de dubbele H1 tags op de website. Aan de hand van de data zijn we op categorie niveau aan de slag gegaan om de dubbele H1 tags op te lossen. We hebben per categoriepagina gekeken naar de best passende zoekterm voor de H1 tag.

Waarom je nooit dubbele H1 tags moet gebruiken

Iedereen die iets van SEO af weet, weet dat de H1 kop de meest belangrijke heading is voor de zoekmachine. Met deze heading geef je bij de zoekmachine aan wat het onderwerp van de pagina is. Wanneer deze H1 kop op meerdere pagina’s voorkomt, is het voor zoekmachines verwarrend om het exacte onderwerp van de pagina te bepalen. Zorg dan ook dat de H1 kop van iedere pagina uniek is en zo goed mogelijk beschrijft wat het onderwerp van de pagina is.

De klant Decodeurbeslag

Decodeurbeslag.nl is een webshop in deur- en raambeslag producten. Het assortiment bestaat uit ruim 3.000 artikelen. Naast de webshop heeft Decodeurbeslag een showroom in Blaricum. Door het grote merkaanbod van onder andere Piet Boon en Formani weten ze in te spelen op de huidige trends op het gebied van deur- en raambeslag.

De headings aanpassingen

Tijdens het optimaliseren is ervoor gekozen om eerst op categorie niveau de H1 koppen uniek te maken. Door te kijken naar wat algemenere zoektermen kan er meer verkeer worden getrokken naar de categoriepagina’s. Het doel van deze optimalisaties was het verduidelijken van de zoektermen per categoriepagina zodat deze op het gekozen zoekwoord beter kunnen ranken.

Het resultaat voor Decodeurbeslag

Na een maand is er gekeken of er al verschillen te zien zijn in de organische zoekresultaten voor Decodeurbeslag. Daaruit valt op dat Decodeurbeslag na een maand ruim 52% is gegroeid in vertoningen in de organische zoekresultaten.

Naast dat er meer vertoningen zijn weten te creëren, is er ook een groei geweest in het aantal zoektermen dat rankt voor Decodeurbeslag.nl. Er zijn zo’n 20% nieuwe zoekwoorden bijgekomen. Daarnaast zijn de meest belangrijke categorieën voor Decodeurbeslag gemiddeld met 30% gestegen in positie.

(In deze analyse zijn enkel de pagina’s meegenomen waarbij de H1’s duplicate stonden voor het uitvoeren van optimalisatie. Daarnaast zijn er geen andere SEO optimalisaties voor de pagina’s uitgevoerd tijdens de periode van analyse.)

Is SEO op jouw site al optimaal benut?

Wil jij weten of jij zoekmachine optimalisatie al optimaal benut? Wij maken graag een vrijblijvende Online Marketing scan. Neem dan contact op en wij laten zien waar de kansen en bedreigingen liggen!

Ingezette diensten

Ook zo goed geholpen worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Maak een afspraak

Plaats een reactie