Wij zijn trots op
Sandd

Sandd

Een merk doorbouwen dat is mooi maar hard werken. Sandd is in volle vaart Nederland aan het veroveren met een concurrerende propositie die de post- en pakketmarkt in Nederland aan het wakker schudden is. Met nu al 660 miljoen poststukken per jaar schudt Sandd aan de bomen. Een online uitstraling die daarbij past was nodig. Invest Online werd gevraagd een online look en feel te designen en realiseren die past bij deze veranderaars. Radicaal slimmer met de uitdaging zo succesvol mogelijk de bezoeker te helpen navigeren. We kozen samen voor een betere beeldtaal en een no-nonsense opmaak van content. Design in lijn met de offline huisstijl maar on-point online.

Sandd design

Doel

Sandd had al een prachtige offline huisstijl, dus kon online niet achterblijven. Het moest scherper, sneller en strakker. Invest Online heeft samen met Sandd de doelgroep gedefinieerd en een stijl voor het design gekozen die beter bij de huidige markt past.

Design Proces

Op basis van de offline huisstijl kwamen we tot een gedurfd concept. Het dominante, donkere, statige blauw hebben we voor het web wat naar achteren geplaatst. Het frisse magenta, samen met beelden met donkere- en middentonen spreken bijzonder goed op beeldschermen. We definieerden een krachtige, sprekende maar toch professionele beeldstijl voor Sandd online. Sandd toonde durf! YES! Invest Online heeft deze conceptdesigns doorvertaald naar steeds meer specifieke pagina’s, met bijvoorbeeld een diapositief vlak voor functionele zaken als formulieren en de ‘Bereken je voordeel’-tool. Verder is er heel bewust gekozen voor een strakke tekstopmaak en functionele witmarges.

Wat zegt de klant?

“Invest Online is een partij die uitstekend past bij de dynamiek van Sandd. Zij kunnen erg snel schakelen dankzij een brede inzet aan specialisten op diverse disciplines. Met Invest Online zijn wij in staat onze online ambitie te verwezenlijken.”

Stephan Wiepjes

 

Het resultaat

De vernieuwde website van Sandd is klaar voor de bestorming van het postbastion plus wat daarna gaat komen. Invest Online realiseerde dit met zeer strakke deadlines en verschillende development uitdagingen in constante samenspraak met Sandd. Zo is er een custom berekentool ontwikkeld die in een handomdraai jouw voordeel berekent en is er tijdens de ontwikkeling van de website al rekening gehouden met uitbreiding mogelijkheden voor de toekomst. Tenslotte hebben we gekozen voor een heldere navigatie via onder andere een slim snelmenu.

Radicaal slimmer in zowel stijl als in functionaliteit

Marketingtechnisch hebben we de principes van Cialdini zoveel mogelijk van concept tot resultaat toegepast. We kennen als geen ander de kracht van de beïnvloedingstechnieken. Als we designen, dan doen we dat volgens de SEO en marketing principes vanaf het begin, zodat onze klant (later) nooit voor verrassingen komt te staan.

Met de technische zaken dik op orde met verschillende koppelingen kan Sandd nu ook de online wereld slim en in volle vaart bestormen!

Sparren over een nieuwe website?

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden met de nieuwste technieken voor jou zijn?  Laten we eens brainstormen wat er beter of anders zou kunnen.

Stuur ons een berichtje ›

Wil je ook de markt bestormen?

Wil jij weten of jij online maximaal aanspreekt? Wij tackelen graag design en online uitstralingsvraagstukken. Neem dan contact op en wij laten zien waar jouw kracht en aandacht hoort te liggen!

Case Expert Sandd

Marjolein BanisMarjolein Banis
Art Direction & Design
Stuur een e-mail

Ook zo goed geholpen worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Maak een afspraak