Website
De Heemgaard

De Heemgaard

 

Een frisse stoere nieuwe look voor dé Scholengemeenschap in Apeldoorn, de Heemgaard. Aan Invest Online de uitdaging na een brainstorm met de Heemgaard en De Veluwse Onderwijsgroep een futureproof + smakelijke website voor verschillende doelgroepen te ontwikkelen…
En die uitdaging gingen we met plezier aan!

  • voor leerlingen van groep 8
  • voor leerlingen (ofcourse)
  • voor ouders van leerlingen

Tijdens de brainstorm voor design en functionaliteiten bleek een gewaagde kleurrijke look en feel wel de wens om met video en veel beeld te gebruiken. Na het doornemen van het offline huisstijldocument heeft de Art Director van Invest Online een concept gemaakt dat met veel rood en blauw (maar toch clean!) en het bijzondere lettertype dat in de offline huisstijl werd gehanteerd. Een vertaling van drukwerk naar online fonts maakten we en daarna was de grote uitdaging de speciale huisstijl-elementen zo in te zetten dat ze online én responsive in te zetten zijn.

 

Het proces

Als binnenkomer wordt er een bestaande film getoond. Het beeld daarvan is al perfect… het plezier en de sfeer van de school zie je direct!! De schuine lijnen geven dynamiek en het gebruik van kapitalen in cursieve vorm maakt alles sportief.

Het eerste doel was de leerlingen aanspreken…
zij maken of breken de school… plezier is hier het sleutelwoord

De schoolgids mocht digitaal gaan dus daar werd qua design rekening mee gehouden. Dat is vaak veel content en daar moet makkelijk in kunnen worden genavigeerd en het liefst toch ook met zo min mogelijk ‘clicks’. De leerlingen komen zelf natuurlijk hier en daar over de homepage mooi in beeld, want er zijn een aantal bijzonderheden die de Heemgaard zo speciaal maken zoals het Cambridge Engels, de Plusroute en natuurlijk de drukbezochte DOE-dagen van de Heemgaard.

En natuurlijk geven we de agenda een functioneel maar passend jasje, zodat alle events en specials van deze scholengemeenschap in Apeldoorn echt niet te missen zijn.

 

Grafisch concept online

Focus op social en natuurlijk het responsive (fluid) principe

De jonge doelgroepen voor wie de site wordt gerealiseerd schreeuwt natuurlijk om een mobile design. Invest Online is gewend te ontwerpen met fluid design vanaf de start van het concept zodat er geen onmogelijkheden ontstaan op mobiel.

De developers hebben gedegen oplossingen bedacht voor met name de huisstijlvormen die schuin en rond lopen, zodat alles netjes blijft lopen zoals het hoort. Ook op kleinere en kleinste schermen. Maar goed, dat vinden we eigenlijk heel normaal bij Invest Online.

De aanpak van Invest Online is professioneel, prettig en persoonlijk. De lijnen zijn kort en Invest Online kan snel schakelen. Invest Online heeft ons op verschillende online disciplines geadviseerd en daardoor profiteren wij nu van een mooie, effectieve en eigentijdse website en een inmiddels afgeronde online campagne.

Rob Stevelmans
rector C.S.G. De Heemgaard

 

design site school

Het eindresultaat

Na het werken met een stevige deadline ging het projectteam van De Heemgaard zelf aan het einde van de schoolvakantie vliegend van start met de content! Er werd binnen no-time gevuld en de De Heemgaard is helemaal klaar online voor een hele hoop nieuwe uitdagingen. Eén daarvan is spontaan ontstaan. Er is naast de reguliere webredactie een leerlingen redactie gevormd. Zomaar ineens. Uit enthousiasme. Hoe cool is dat!

….Zomaar ineens. Uit enthousiasme. Een leerlingen redactie. Hoe cool is dat!

 

Is jouw Online appearance al optimaal van toon?

Wil jij weten of Online optimaal communiceerd? Wij kijken en denken altijd graag met je mee. Neem dan contact op en wij zullen je brand en identity maximizen !

Case Expert De Heemgaard

Marjolein BanisMarjolein Banis
Art Direction & Design
Stuur een e-mail

Ook zo goed geholpen worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Maak een afspraak