Social Media
Marketing

Social Media Marketing

Social media kanalen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en tegenwoordig ook niet meer uit de marketingmix bij bedrijven. Deze kanalen zijn dé manier om jouw doelgroep te bereiken. Deze media zijn persoonlijk en door alle data die erop verzameld wordt, biedt het uitstekende kansen om jouw doelgroep met precies de juiste toon en boodschap heel specifiek te targetten. En dit is niet meer alleen mogelijk aan de hand van data die Facebook verzameld, maar ook aan de hand van jouw e-maildatabase en data van je website.

Hoe werken wij?

Social media vereisen de nodige aandacht en tijd. Personen die op deze media zitten, lezen vlug de berichten op hun tijdlijn voor en dat doen ze alleen als het opvalt tussen de overige berichten. Daarom begint het bedenken van een strategie voor de inzet van deze media altijd met het creëren van draagvlak. Hieruit volgt de strategie voor de content en inzet van de campagnes.

Content marketing strategie

Via social media wil je engagement met je doelgroep creëren. Dit bereik je door een goede strategie op te stellen voor de content die je op je social media kanalen wilt delen. Dit gebeurt aan de hand van de berichten op je tijdlijn in de vorm van tekst, afbeeldingen en video’s.

Hiervoor wil je een uitgedachte strategie opstellen. Aan de hand van een marketingkalender en momenten die voor jou in het jaar belangrijk zijn, wordt de inzet bepaald; de uiting, de boodschap, de frequentie.

Campagnes

Er kunnen verschillende campagnes opgezet worden, uiteraard afhankelijk van je doel. Dit kan zijn om leads te genereren, traffic naar je website verhogen, naamsbekendheid vergroten, awareness creëren voor een actie, hier maken wij voor elke klant een campagne op maat voor.

Wij kunnen niet alleen de nodige zaken voor een of meerdere social media kanalen regelen, zoals de berichten promoten en advertenties inregelen, maar ook een landingspagina opmaken en eventuele mailings designen en inregelen.

Waarom het werkt

Social media weten meer over je doelgroep dan je ergens anders kunt opzoeken, omdat zij zelf alle nodige informatie verstrekken. Via deze media kun je gebruik maken van heel veel waardevolle data, zodat je precies diegene kunt bereiken die je wilt.

Kwaliteit

Social media beschikken over enorm veel data. Dit resulteert in veel target- en segmentatiemogelijkheden – op basis van demografische gegevens, interesses, maar ook op locatie en gebruikte devices.

Hiernaast is het ook mogelijk om eigen databestanden te uploaden en te gebruiken om jouw bestaande klanten te bereiken of juist uit te sluiten. Of een lookalike audience om consumenten met dezelfde eigenschappen als jouw bestaande klanten te bereiken.

Timing

Tevens kunnen social media ads op elk gewenst moment ingezet worden. Je wilt daar zijn op momenten dat het relevant is voor je doelgroep. We kunnen ons richten op gebeurtenissen in iemand leven – een verjaardag, verhuizing, geboorte – en ook op actualiteiten. Indien nodig kunnen we snel bijsturen.

Kopje koffie?

Wil jij weten of jij alles uit je social media kanalen haalt? Heb je strategisch advies nodig of wil je liever een kopje koffie met ons drinken? Neem dan contact op met onze social media expert.

Contact opnemen