Webshops
Webshop
Verkoop beter

Webshops

Online winkelen is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Van gereedschap, kabels en knuffels tot schoenen, kleding en zelfs drank, alles is tegenwoordig online te verkrijgen. Logisch ook dat steeds meer winkels en personen hun eigen webshop beginnen en onderhouden.
Een webshop draait echter om meer dan alleen producten toevoegen en wachten totdat mensen bij je bestellen. De concurrentie is groot, dus zul je actief aan de slag moeten om nieuwe bezoekers op je webshop te krijgen en ervoor te zorgen dat deze bij jou bestellen.

Heb je plannen om een webshop te beginnen, of heb je al een webshop, maar denk je dat je hier meer uit kunt halen? Dan kunnen wij je helpen. Bij Invest Online werken techniek, design en marketing samen met maar 1 doel: jouw nieuwe webshop zo succesvol mogelijk maken.

mobiel webshop
De werkwijze van Invest Online
  1. Strategie
  2. Zoekwoordanalyse
  3. Design
  4. Ontwikkeling webshop
  5. Livegang

Om voor jou een goede webshop te realiseren gaan we als volgt aan de slag:

Doel van de webshop (strategie)

Bij webshops is het doel vaak al duidelijk: ervoor zorgen dat je doelgroep hun bestellingen zo veel mogelijk bij jou plaatsen. Om dat te realiseren beginnen we elk traject om samen de wensen en eisen van de nieuwe website in kaart te brengen. Samen met de projectleider, designer, ontwikkelaar en marketeer kijken we naar het aanbod en de kansen en werken we een concept uit voor de nieuwe webshop.

Zoekwoordanalyse

Om de producten van de webshop zo goed mogelijk vindbaar te maken voor de doelgroep, zal de marketeer aan de slag gaan met een zoekwoordonderzoek. Hiermee wordt gekeken naar de zoekwoorden die mensen gebruiken om zo een zo efficiënt mogelijke structuur voor de website op te zetten. Bijvoorbeeld in het geval van een webshop welke wijn verkoopt:
Deze moet niet alleen vindbaar zijn op de term wijn, maar ook op termen als rode wijn, droge wijn, wijn uit frankrijk, wijn voor bij visgerechten, etc. Alle zoektermen die gebruikt worden door de doelgroep bieden openingen om de nieuwe webshop te bereiken.

Design

De designer gaat met het concept aan de slag om de vormgeving van de website te ontwerpen. Uiteraard is het belangrijk dat de webshop er mooi uitziet en de doelgroep aanspreekt, maar bij Invest Online gaat het verder. Omdat webshops draaien om conversies (aankopen), zullen alle visuele elementen daarop aansturen. Denk daarbij aan kleuren van bestelknoppen, groottes van afbeeldingen, gerelateerde producten, etc. Dit alles leidt tot een designconcept.

Ontwikkeling webshop

De nieuwe structuur en het designconcept worden door de ontwikkelaar gebruikt om de website te gaan ontwikkelen. Hiervoor gebruiken wij WooCommerce. WooCommerce is gemaakt voor WordPress en is het meest flexibele eCommerce platform voor een naadloze integratie van business en content.
Ook andere functionaliteiten, zoals verschillende betaalsystemen en contactformulieren, behoren tot de opties. Uiteraad zorgen we ervoor dat alles aansluit bij de look & feel.
Tijdens de realisatie houden we je uiteraard op de hoogte van de vorderingen en kun je meekijken in de testomgeving. Zo weet je precies wat er gebeurt en kunnen we belangrijke punten samen afstellen.
Ook de marketeer kijkt tijdens het bouwen mee en zal ervoor waken dat de nieuwe webshop technisch gezien SEO geschikt is.

Live

Na de livegang van de website houdt ons werk natuurlijk nog niet op. Vanaf dat moment zullen we de cijfers uit bijvoorbeeld Google Analytics gebruiken om continu nieuwe kansen te zoeken voor de webshop. Samen met de marketeer ga je aan de slag om de website alsmaar te verbeteren. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor andere kanalen, zoals Google Shopping, e-mailmarketing, ect. Alles wat jou kan helpen om het verkeer naar je webshop te vergroten en nog belangrijker, het aantal bestellingen te doen groeien.

Kopje koffie?

Benut jij jouw website optimaal of denk je dat je hier meer uit kunt halen? Wij kijken graag met je mee. Of wil je een webshop starten? Ook dan drinken we graag een kop koffie met je om te kijken wat wij samen kunnen realiseren.

Contact opnemen