Ontwikkeling website
Website
ontwikkeling

Websites

Een website is voor ons veel meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Uiteraard moet je website uitstralen waar je als organisatie voor staat. Maar daarnaast biedt het ook potentie om je doelgroep te bereiken.
Daarom geloven wij in de wisselwerking tussen techniek, design en marketing. Door tijdens het ontwikkelproces gelijk na te denken over een aansprekend design en ideale content voor marketingdoeleinden, realiseren we niet alleen een technisch uitstekende website, maar ook een website die je doelgroep aanspreekt en helpt om in contact te komen met jouw bedrijf.

Succesformule van Invest Online

  • Uitnodigend design
  • Geoptimaliseerd voor zoekmachine
  • Professionele begeleiding
  • Eenvoudig zelf te beheren

Wanneer wij aan de slag gaan met een nieuwe website, doen we dit natuurlijk niet zomaar. De volgende stappen zijn tijdens een nieuw traject van belang:

1. Doel van de website

Wat is het doel van de website? Dit is essentieel om duidelijk te hebben. Daarom zullen we eerst met jou in gesprek gaan om alle eisen en wensen in kaart te brengen, om zo vast te stellen welke kant we op moeten met de website.
Al deze wensen en eisen worden gebruikt om tot een concept van de nieuwe website te komen. Tijdens het bedenken van dit concept worden alle ideeën besproken en wordt gekeken of deze een toevoeging kunnen zijn voor (het doel van) de website.

2. Zoekwoordanalyse

Zodra het doel en concept van de website scherp geformuleerd zijn, gaan de marketeer en de designer aan de slag.
De marketeer zal een uitgebreid zoekwoordonderzoek houden naar alle mogelijke onderwerpen voor de nieuwe website. Op basis van van dit zoekwoordonderzoek wordt een voorstel gemaakt voor de websitestructuur. Deze structuur is gericht op het zo goed mogelijk vindbaar worden in zoekmachines en om het meest relevante verkeer naar de website te krijgen.

3. Design

De designer ontwerpt aan de hand van het doel van de website het grafisch concept van de website. Uiteraard is hierbij belangrijk dat de website er aantrekkelijk uitziet en een goed beeld geeft van uw bedrijf, maar dat is niet het enige. De website wordt zo ontworpen dat bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden. Daarnaast wordt de bezoeker zo goed als mogelijk gestuurd naar het doel van de website.
Is het belangrijk dat een bezoeker contact met je op kan nemen, dan worden de contactmogelijkheden duidelijk in beeld gebracht. Bestaat het doel van de website primair om informatie presenteren, dan wordt deze informatie meer onder de aandacht gebracht. Wat het doel ook is, het design wordt hierop aangepast. Kleuren van buttons, lettergrootte en –type, afbeeldingen; over alles wordt nagedacht.
Al deze keuzes en afwegingen leiden tot een designvoorstel.

4. Website ontwikkeling

Wanneer het structuur- en designvoorstel goedgekeurd zijn, gaan we aan de slag met het realiseren van de website. Hierbij maken wij gebruik van het Content Management Systeem WordPress. Wij kiezen hiervoor, vanwege het grote gebruiksgemak en de mogelijkheid om de website uit te breiden met plugins. Met deze plugins kunnen we makkelijk nieuwe functionaliteiten inbouwen. Voor de meeste functionaliteiten zijn plugins beschikbaar en anders ontwikkelen we ze zelf. Ook leent WordPress zich erg goed voor indexatie (SEO) in Google.
Regelmatig houden we je op de hoogte van de voortgang en ontwikkeling van de website. Zo weten we allemaal zeker dat de nieuwe website het beste aansluit bij het doel dat we voor ogen hebben. Daarnaast is het mogelijk om mee te kijken tijdens de ontwikkeling om het bouwproces nauwlettend te volgen.

5. Livegang

Uiteindelijk is de website klaar en gaat deze live. Vanaf het moment dat de website live is, wordt op basis van statistieken (uit bijvoorbeeld Google Analytics) onderzocht waar nog kansen liggen. Na de livegang wordt door de marketeer onderzocht hoe er meer verkeer naar de website getrokken kan worden en hoe dit verkeer beter kan converteren.
Er wordt gekeken naar de inzet van verschillende marketingkanalen, zoals AdWords, e-mailmarketing, of social media. Waar nodig kunnen we makkelijk schakelen tussen de diensten, zodat nodige aanpassingen aan de website snel opgepakt kunnen worden.

Kopje koffie?

Werkt jouw website al optimaal voor jouw doelgroep? Is je website volledig responsive? Of wil je een website laten designen en bouwen? Wij kunnen samen met jou de mogelijkheden bekijken. Neem contact op met onze teamlead webdeveloper.

Contact opnemen