Microsoft Shopping Campagnes
nu ook beschikbaar in Nederland!

Microsoft Shopping vanaf nu ook beschikbaar in Nederland!

Sinds juni is Microsoft Shopping (in het verleden ook wel Bing Shopping genoemd) beschikbaar in Nederland. Hiermee wordt het mogelijk om naast tekstadvertenties ook shoppingadvertenties in te zetten. Een mogelijkheid om meer verkeer en opbrengsten via Bing te behalen.

Microsoft Shopping was eerder al beschikbaar in verschillende landen zoals Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Amerika. Nu volgt dus ook Nederland!

Er is nog weinig bekend over het nieuwe Shopping in Bing, maar het heeft een prominente plek in de zoekresultaten. Net als bij Google. Bij de introductie van Shopping in Google zagen we dat een deel van het zoekverkeer van tekstadvertenties verschoof naar shoppingadvertenties. Maar ook dat er via Shopping nóg meer verkeer via advertenties kwam en minder via organische resultaten. Shopping resultaten hebben door hun plek en afbeeldingen een hoge(re) attentiewaarde. Dit effect verwachten we ook in Bing.

Shopping resultaten in bing, boven de betaalde en organische resultaten

Shopping resultaten in bing, naast de betaalde en organische resultaten

Wij zijn met Invest Online exclusief Select Agency Partner van Microsoft Advertising en kunnen daarmee onze klanten als eerste toegang geven tot het nieuwe Shopping. 

Officiele aankondiging Microsoft: “Shopping Campaigns available in the Netherlands”

Invest Online
Erik van der Linden
Auteur: Erik van der Linden, Online Marketeer Als Online Marketeer houd ik mij dagelijks bezig met het optimaliseren van betaald verkeer naar websites. Hierbij kan je denken aan onder andere Google Search, Google Shopping, Remarketing, Display, YouTube, Microsoft Advertising en Prijsvergelijkers.

Plaats een reactie