Shopping - advertenties binnenkort ook
zichtbaar op YouTube en Google Discover.

Shopping – advertenties binnenkort ook zichtbaar op YouTube en Google Discover.

YouTube en Google Discover bieden een visueel aansprekende functionaliteit en spelen een belangrijke rol in het winkeltraject van miljoenen gebruikers. Binnenkort kun je met jouw standaard Shopping-campagnes gebruikers bereiken die hun winkeltraject beginnen en voortzetten op deze aanvullende Google-platforms.

Aanvullend Google platform; Wat houdt het in?

Vanaf 15 juli komen de Shopping-advertenties in aanmerking om weergegeven te worden worden in het aanvullende Google platform, YouTube en Google Discover. Daarnaast kunnen Shopping advertenties nu ook in delen van het Display netwerk getoond worden.

Wat is Google Discover?

Google Discover is een scrollbare lijst van Google die je kunt bekijken op je mobiele telefoon. In deze lijst zie je berichten die voor jou interessant zijn. Dit bepaalt Google aan de hand van de interactie met producten waar jij naar zoekt en content die je aan het volgen bent. Google Discover speelt hierop in en zal jouw hierover relevante berichten laten zien. Vanuit de persoonlijke feed wordt bijvoorbeeld het laatste nieuws, live voetbaluitslagen, het huidige weerbericht en de nieuwste album releases van favoriete artiesten getoond. De Shopping Advertenties zullen tussen de berichten te komen staan. 

 

Voorbeeld Google Discover. Bron: Google

Hoe werkt het ?

Indien je al standaard Shopping-advertenties hebt draaien én zoekpartners van Google hebt ingeschakeld, dan worden advertenties automatisch in YouTube en Google Discover weergegeven. Wil je niet uitbreiden naar deze platformen dan bestaat er een afmeldoptie. Deze is sinds kort beschikbaar. Je hoeft hiervoor alleen de “YouTube en Discover in het Display Netwerk” bij de campagne netwerkselectie te deselecteren. De gegevens van de shopping advertenties worden gerapporteerd via het Google Display Netwerk. Je bereik via standaard Shopping-advertenties wordt met deze uitbreiding groter. Je kunt meer traffic naar je site verwachten en mogelijk nieuwe doelgroepen bereiken. 

Wil je hulp bij het opzetten van Standaard Shopping-advertenties of weten of deze uitbreiding naar nieuwe platformen interessant voor jouw bedrijf kan zijn? Neem contact met ons op! 

 

Invest Online
Marissa van Veelen
Auteur: Marissa van Veelen, Online Marketeer

Plaats een reactie